VORMGEVING
3D-ONTWERP
3D-SERVER
INTERNET
MULTIMEDIA
CONTACT

3D ONTWERP EN SIMULATIE VOOR
ARCHITECTUUR EN PROJECTONTWIKKELING

De software heeft een zogenaamde 'Windlight' module deze module simuleerd de stand van de zon en atmosferische effecten als omgevingslicht, bewolking en nevel. Aan het einde van de dag switchen we de virtuele bouwplaats naar avondlicht om te beoordelen waar de verlichting moet worden geplaats.


Terug startpagina

Sakura Shima. Een uitgesproken project om te ontwerpen en uit te werken in de OpenSim 3D software omgeving. Het project bestaat uit een stuk grond van 6000 m2 waarbinnen een volledig dorp zal worden gerealiseerd.

De eerste stap was het bepalen van de sfeer en het ontwerpen van de diverse paviljoens. Binnen de plattegrond werd vervolgens de layout vastgesteld met behulp van lage resolutie versies van deze paviljoens. Er is net zolang met de elementen geschoven totdat de beste 'configuratie' was gevonden.

Tijdens het ontwerpproces en het 'schuiven' met de basiselementen bevonden ontwerper en opdrachtgever zich als 'avatar' binnen het 3D model zodat vanuit het gezichtspunt van de avatar kon worden bepaald wat als de meest interessante doorkijken konden worden aangeduid.
Ontwerp en 3D simulatie van het themapark...
Vanuit de 3D modellen worden in een later stadium technische tekeningen gemaakt waarmee het bouwbedrijf direct aan de slag kan met de productie van de prefab paviljoens en elementen. Ook hier laat de OpenSim software zien waar het goed in is. De constructeur en aannemer worden uitgenodigd binnen de virtuele omgeving om samen met de ontwerper en opdrachtgever te beslissen welke details moeten worden uitgewerkt en welke werkwijze zal worden gevolgd. Het is fantastisch om te zien met welk gemak de medewerkers 'vergeten' dat zij als 'avatar' binnen een computersimulatie aan het werk zijn en zich niet lijfelijk op de bouwplaats bevinden.

Met behulp van een zogenaamde 'Flycam', een 3D muis, zijn we in staat om als het ware in vogelvlucht door het 3D model te vliegen. Deze methode geeft een zeer goed beeld van het complete ontwerp en stelt ons al vroeg in het ontwerpproces in staat eventuele ontwerpfouten te detecteren en corrigeren. Dit is met name een belangrijk onderdeel om te bepalen waar bijvoorbeeld de paden moeten komen en hoe breed deze kunnen worden. Van het gehele project is een promotievideo gemaakt. Deze video vindt u onder de thumbnails op de startpagina. Neem eens contact met ons op voor een demo.

Klik op de thumbnails links om de ontwerpen te bekijken, klik op de zoom icons om in en uit te zoomen, klik en sleep in de afbeelding om te onderzoeken.


Parrot Media Groep, Boskoop - talkto(et)parrot.nl - 06-206 75-854


Cloud: 3d ontwerp, 3d ontwerper, 3D visualisatie, 3d ontwerp leiden, 3d ontwerper leiden, 3D visualisatie leiden, 3D games, 3D opensim, 3D educatie, 3D animatie, 3D simulatie, 3D architectuur, 3D interieurbouw, 3D virtual world, 3D virtual reality, 3D interieurontwerp, 3D games leiden, 3D opensim leiden, 3D educatie leiden, 3D animatie leiden, 3D simulatie leiden, 3D architectuur leiden, 3D interieurbouw leiden, 3D virtual world leiden, 3D virtual reality leiden, 3D interieurontwerp leiden